Grote voorraden geen leveringstijden
Ophalen van woensdag - zaterdag van 10:00 - 18:00
Stel je vraag op info@slaaperop.nl

Soorten matrassen

67% korting
Vanaf 175,00
63% korting

matras koudschuim

Matras Noblesse 180×200

Vanaf 225,00
55% korting
63% korting
475,00
63% korting
475,00
52% korting
Vanaf 799,00
56% korting
Vanaf 35,00
60% korting
Vanaf 100,00

Bestellen & ophalen

Bestel online en haal het op bij ons magazijn Haarlemmerstraat 18 in Hillegom

Persoonlijk advies

Onze experts helpen je met jouw droombed

Bezorgen

Je bestelling bezorgd?  Bestellingen vanaf € 100.- binnen 25 kilometer vanaf Hillegom € 35,00 euro. De rest van Nederland kost € 65,00 uitgezonderd de eilanden. Installeren van uw bed € 100,00.

De geschiedenis van het matras

In de neolithische periode rond 11.000 jaar voor Christus waren mensen al bewust bezig met de ondergrond waar zij op sliepen. De eerste matrassen werden gemaakt van verschillende grassoorten en bladeren.

 

Ook zij hadden in zekere zin een voorkeur voor een hard matras of zacht matras! Neanderthalers gebruikten bij hun slaapplaats zelfs bepaalde bloemen en kruiden om ongedierte weg te houden.

 

Matrassen met een vulling uit één massief stuk zijn er niet veel. Bij vrijwel alle matrassen bestaat de vulling uit meerdere lagen van verschillende materialen, zoals pocketvering (link), traagschuim (link) en koudschuim (link).

Wat maakt een matras tot een goed matras?

Wanneer je niet bekend bent met matrassen, is het soms lastig om te bepalen wanneer een matras goed is. Om dit te bepalen, spelen allerlei kenmerken een rol. Kenmerken zoals warmte-isolatie, vochtafvoer, de behoeften van je eigen lichaam en jouw persoonlijke wensen bepalen de keuze voor een matras. Om te bepalen welk matras goed voor jou is, helpt deze Soorten matrassen adviespagina je verder. Lees meer informatie over:

 

 • Comfortzones
 • Slaaphoudingen
 • Antwoorden op matrasvragen
 • Verschillende soorten matrassen
 • Vervangen van je matras
 • Onderhoud van je matras
 • Matrasweetjes

 

Vervang je matras na 8 jaar, want na 8 jaar heeft je matras:

 • 1000 liter transpiratievocht verwerkt
 • Miljoenen dode huidcellen opgenomen
 • 40% van haar oorspronkelijke veerkracht over

 

Waarom moet ik mijn matras vervangen?

 • Een nieuw matras is gezonder en hygiënischer
 • Een nieuw matras geeft minder pijnklachten
 • Op een nieuw matras slaap je lekkerder en dieper

Tips voor proefliggen

De consumentenbond heeft een aantal handige tips en adviezen voor als je een nieuwe matras gaat aanschaffen.

 • Zorg dat je goed bent uitgerust. Een moe lichaam vindt alles lekker liggen.
 • Draag soepele kleding
 • Liggen op de rug: worden billen en rug goed ondersteund?
 • Liggen op de zij: zakken je schouders comfortabel weg?
 • Bewegen op het matras: gaat draaien makkelijk?

 

Twijfel je tussen verschillende matrassen? Vraag of je mag proefslapen. Bij sommige aanbieders kun je matrassen een aantal weken proberen.

 

De meeste pocket-verenmatrassen zijn opgebouwd rond een kern met 250/300/500 veren per m2, verdeeld over vijf of zeven comfortzones en meestal leverbaar in een soft/medium en of hardere variant. Dit afhankelijk van lichaamsbouw, geslacht en gewicht.

 

De ventilatie van een pocket matras is perfect

 

Een bijzonder voordeel van het pocketmatras is de geweldige ventilatie. De ventilatie is namelijk echt perfect in een pocketmatras. Omdat een pocketmatras veel open ruimtes in en rondom de pockets heeft, kan vocht gemakkelijk door het matras heen zakken en verdampen. Een pocketmatras is dus ideaal voor mensen die veel zweten en of het snel warm hebben.

 

Koudschuim, ook bekend als High Resilience-schuim (HR-schuim), is verreweg de meestgebruikte schuimsoort in matrassen.

 

 

Traagschuim is ook bekend als memory foam, geheugenschuim en visco-elastisch schuim. Traagschuim reageert op lichaamswarmte en kan zich daardoor perfect aanpassen aan de contouren van je lichaam, waardoor je in traagschuim geen drukpunten voelt. Vooral voor bedlegerige mensen is traagschuim daardoor heel prettig. Traagschuim wordt vaak gebruikt als comfortlaag bovenop een matras.

 

Polyether matrassen zijn meestal de goedkoopste matrassen. De hardheid van deze polyether matrassen hangt af van hoeveel lucht er in de matras zit. Dit wordt aangeduid met Soortelijk Gewicht (SG). Een matras met SG40 heeft polyetherschuim dat 40 kilogram per kubieke meter weegt. Over het algemeen geldt dat een polyetherschuim matras met een hoge SG harder en duurzamer is dan een polyetherschuim matras met een lage SG. Polyetherschuim matrassen met een lage SG zijn dan ook het meest geschikt voor kinderen.

 

Natuurlatex als grondstof wordt gewonnen door het aftappen van het sap ‘ook wel de latexmelk’ van de rubberboom (Hevea Brasiliensis). De groeiende vraag naar producten en een consumptiegedrag welke een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling (hernieuwbare grondsto­ffen) en bovendien een antwoord bieden op de toenemende aandacht voor een doordachte benadering inzake CO2, maken van natuurlatex de slaaptechnologie van de toekomst bij uitstek.

 

Soorten matrassen bekijken in onze showroom. Kom langs

Favorieten van dit moment

65% korting

Bekijk hier alle artikelen